Излезе от печат том 8 на „Известия на Бургаския музей“ – юбилейно издание по повод 110 години музейно дело в Бургас

  • Начало
  • Новини
  • Излезе от печат том 8 на „Известия на Бургаския музей“ – юбилейно издание по повод 110 години музейно дело в Бургас
05 Dec

Излезе от печат том 8 на „Известия на Бургаския музей“ – юбилейно издание по повод 110 години музейно дело в Бургас

Преди броени дни излезе от печат сборникът ,,Известия на Бургаския музей – т. 8“, издаден по проект на музея, финансиран от Министерството на културата на Република България. Сборникът е посветен на 110 годишнината от изследователска и музейна работа на Бургаския музей. Изданието е двутомно, с общо над 600 стр. текст.
В двете части на тома са публикувани 38 статии с рубриките: археология, етнология, история, нумизматика, морска археология, епиграфика, сграфистика, природа и музейно дело. Участници в него са 45 автора - музейни специалисти от България; учени от НАИМ-БАН; университетски преподаватели; изследователи от Швейцария; от университетите в Кънектикът, САЩ, и Саутхямптън, Великобритания; от Министерството на културата; НИМ, Министерството на културата на Австралия и мн. др. Темите са в основата си единни – резултати от проучването на материалното и нематериално културно наследство на Община Бургас и Южното Черноморие.
Главен научен редактор на изданието е проф. д.и.н. Светлозар Елдъров, с редактори проф. д-р Иван Христов, проф. д-р Николай Ненов, доц. д-р Светла Далакчиева и д-р Милен Николов. Съставител е д-р Милен Николов. Художествен редактор е Яна Славянска, а предпечатната подготовка е дело на музейните експерти Цветана Илева и Нели Никифорова-Христова. Предстои представяне на тома пред широката публика.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus