Състезание малки срещу големи по повод Деня на Черно море

  • Начало
  • Новини
  • Състезание малки срещу големи по повод Деня на Черно море
29 Oct

Състезание малки срещу големи по повод Деня на Черно море

По повод Международния ден на Черно море – 31 октомври, Природонаучният музей към РИМ Бургас организира състезание-викторина – малки срещу големи на тема „Какво знаем и не знаем за Черно море?”. Ще участват отбори от няколко бургаски училища и отбор на Пенсионерски клуб „Чайка” - Бургас. Ученици и пенсионери ще покажат знания по теми, свързани с Черно море и неговите обитатели.

Празникът ще се проведе на 30.10.2014 г. от 10:30 ч в зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино” – Бургас, като ще започне с прожекция на кратко филмче „Тайнственият свят на делфините”.

Състезанието се организира и като част от дейностите от Плана за действие „Активен живот на възрастните хора” 2015 - 2017, разработен по проект „Сребърен град” и изпълняван от Община Бургас. Наградите за участниците са осигурени от Община Бургас и Регионален исторически музей Бургас.

Черно море е едно от най-забележителните изолирани морета в света. То се намира на границата на два континента – Европа и Азия. По бреговете му са разположени шест държави: България, Румъния, Украйна, Русия, Грузия и Турция. По крайбрежието му живеят над 16 милиона души. За всички тези хора морето е част от дома им, а никой не желае да гледа как той бива замърсяван, как брегът от дюни и плажове се превръща в бетонна джунгла и как се унищожават природните дадености.

Затова на 31.10.1996 г. правителствата на Черноморските държави подписват Стратегическия план за действие за възстановяване и защита на Черно море. Този ден е
обявен за Международен ден на Черно море.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus