Професионалната гимназия по дървообработване спечели първото издание на състезанието за Купата на Природонаучния музей

  • Начало
  • Новини
  • Професионалната гимназия по дървообработване спечели първото издание на състезанието за Купата на Природонаучния музей
19 May

Професионалната гимназия по дървообработване спечели първото издание на състезанието за Купата на Природонаучния музей

Първото състезание за Купата на природонаучния музей по повод 100 години музейно дело в Бургас привлече отбори от пет бургаски училища. Началото на състезанието бе точно в 16 часа, вчера, до Морското казино. Участниците получиха списък с видове растения и животни, които могат да се наблюдават в морската градина и един астрономически час, за да ги намерят. Лошото време не уплаши младежите и и състезанието протече много оспорвано.
Първо място спечели отборът на Професионалната гимназия по дървообработване. За тях състезанието беше лесно и приятно, тъй като допълнително изучават дървесните видове и добре познават флората на морската градина. Но другите отбори им бяха сериозна конкуренция. Разлики от 10 точки определиха останалите места. Второто и третото място бяха заети съответно от отборите на ПГ по електротехника и електроника и ПМГ. Специални поздравления получиха отборите на ПГ по транспорт и Гимназията по чужди езици „Васил Левски”.
Освен купи Природонаучният музей с помощта на „Интерхотел България„ беше осигурил още много награди за младите природолюбители.
[widget="photo" name="a84" params="albid=84&rows=1"]

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus