Покана за заключителна пресконференция по трансграничен проект TOGETHER

  • Начало
  • Новини
  • Покана за заключителна пресконференция по трансграничен проект TOGETHER
14 Mar

Покана за заключителна пресконференция по трансграничен проект TOGETHER

На 15 март от 13:00 ч., в Акве калиде ще се проведе заключителна пресконференция, обобщаваща резултатите от проект „Общото културно наследство без граници“. Той се изпълнява от Регионален исторически музей Бургас в партньорство с Дирекцията за култура и туризъм на област Къркларели (Турция).
Като част от събитието ще бъдат открити новоизградените съоръжения в Акве калиде, от които посетителите могат да разгледат отблизо консервираните и реставрирани археологически структури.
Проект „Общото културно наследство без граници - TOGETHER“ е определeн за водещ по Приоритетна ос 2. Устойчив туризъм от първата покана от Програма за трансгранично сътрудничество на Европейския съюз Interreg ИПП България - Турция 2014-2020 г.
На пресконференцията ще присъстват кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева и директорът на РИМ-Бургас Милен Николов.

За представителите на медиите е осигурен превоз до Акве калиде. Ще Ви очакваме в 12:15 ч. на спирката пред Областна управа.

Тагове:акве калиде, пресконференция

Comments

comments powered by Disqus