Малките кукери от СУ "Епископ Константин Преславски" прогониха злите сили и поканиха пролетта в Етнографския музей

  • Начало
  • Новини
  • Малките кукери от СУ "Епископ Константин Преславски" прогониха злите сили и поканиха пролетта в Етнографския музей
16 Mar

Малките кукери от СУ "Епископ Константин Преславски" прогониха злите сили и поканиха пролетта в Етнографския музей

На 7.03.2019 г. в двора на Етнографския музей се проведе първото от редица събития, свързани с проекта на РИМ Бургас "Обреден календар за моми и ергени" в партньорство със СУ "Епископ Константин Преславски" гр. Бургас. Ученици от IIа клас представиха обичая Кукеровден.

В презентацията на обичая са включиха г-жа Мая Скочева - кл. ръководител на IIа клас и г-жа Божидара Койчева, както и на кукерчетата Трифон Трифонов, Кристиян Трифонов, Александър Григоров, Николай Вълев, Лъчезар Леков от IIа клас, Антон Угренов от IVа клас, Иван Кисьов и Христиан Георгиев от IVв клас. Организаторите изказаха благодарност на родителите, които помогнаха и присъстваха, както и на ръководството на СУ "Епископ Константин Преславски" гр. Бургас за отличното партньорство.

Събитието е част от дейностите по проект „Обреден календар за моми и ергени – музейно помагало за учителя“. Той се реализира от Регионален исторически музей - Бургас в партньорство със СУ „Епископ К. Преславски“ и финансовата подкрепа на Министерството на културата по програма „Музеят като образователна среда”.

<module="album" id="308" width="810" height="600" cell_height="150" cols="4" image_crop="1" crop_color="0,0,0">

Тагове:ученици, кукери

Comments

comments powered by Disqus