Лятно училище - Музейна Етноработилница 2012

30 May

Лятно училище - Музейна Етноработилница 2012


МУЗЕЙНА ЕТНОРАБОТИЛНИЦА

<module="photo" id="967" maxwidth="250" maxheight="300">
Тази година от 4 юни музейните специалисти предлагат на всички, неравнодушни към българската традиция, да се включат в Етноработилницата в Бракаловата къща.
Участието в Етноработилницата е докосване до народната култура, до игрите и ръкоделията на нашите баби - тъкане на керемида, на вертикален стан, изработване на парцалени кукли, помпони, пискюли, герданчета и цветя, плетене на една кука и българска бродерия, шиене и украсяване на торбички.
Ще учим песни и припевки, ще разгадаваме символиката на обреди и обичаи от българския празничен календар, ще сплетем моминските китки и [url=http://www.burgasmuseums.bg/index.php?tab=ethno&lang=bg&page=encyc&enc=rituals&pgno=2&eid=57]Еньовския венец[/url] от 77 и половина билки, ще подготвим драматизации по български приказки.

Иван Арабаджиев вече е приготвил грънчарското колело и, както винаги, е пълен с идеи за пластики и керамични изделия

Всяко занимание трае 2 астрономически часа. Цената на всяко занимание е 7лв. В нея е включен билет за посещение на една от четирите експозиции на РИМ Бургас по избор – Етнографска, Историческа, Природонаучна и Археологическа.

Билетите, натрупани от посещения на Музейната работилница, можете да използвате по следния начин: посетете музеите със свой близък или приятел, като представите билети, покриващи стойността на входната такса за всеки един от придружаващите. Например: родител + дете = 6 лв (представяте 3 билета).

Забележка: Билетите от школите са валидни само, ако са белязани с печат на Етнографския музей.

За повече информация:
ЕТНОГРАФСКА ЕКСПОЗИЦИЯ
8000 гр. Бургас, ул. Славянска 69
Тел: +359 56 84 25 87
[widget="photo" name="a87" params="albid=87&rows=1"]

[youtube=5EEFMCPHrvk]

[youtube=8Xrzmd_Q2MY]

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus