EuRiCa (ERASMUS+) - представяне на резултатите от проекта

16 Feb

EuRiCa (ERASMUS+) - представяне на резултатите от проекта

Регионален исторически музей – Бургас и Бургаски Свободен Университет са партньори в проекта EuRiCa (ERASMUS+), насочен към дигитализация и съхранение на обредната кухня. Основната цел на EuRiCa е да се съхрани традиционната кухня като проява на наследство и фолклор, като тя бъде лесно припозната и достъпна благодарение на дигитализацията на рецепти от различни части на Европа.
По този повод, Ви каним на среща за представяне на резултатите от проекта и добри практики, които можете да използвате във Вашите организации. Събитието ще се проведе на 10 март 2023 г. в Център за съвременно изкуство и библиотека, от 10:00 до 13:00 часа.
В рамките на събитието ще бъдат представени резултатите от проекта – дигитализирани обредни храни, практически аспекти за дигитализацията им, канали, където те се разпространяват и начини за използването им от други потребители - цялостен обучителен курс със свободен достъп в Youtube и на специално създадена онлайн платформа към уебсайта на РИМ-Бургас www.eurica.eu.
Всички успешно преминали курса ще получат своите сертификати, издадени от Бургаски свободен университет.
В тази връзка, Ви каним да заявите своето участие на имейл: main@burgasmuseums.bg с три имена, телефонен номер и имейл до 5 март 2023 г.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus