На 19 юли заповядайте в Етнокухнята на музея, където ще бъде представен чуден специалитет от шопския край

  • Начало
  • Новини
  • На 19 юли заповядайте в Етнокухнята на музея, където ще бъде представен чуден специалитет от шопския край
17 Jul

На 19 юли заповядайте в Етнокухнята на музея, където ще бъде представен чуден специалитет от шопския край

Този път ще приготвим специалитет, характерен за шопската софра, следвайки първоначалната си идея, да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще ни покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова, която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български гозби. Доказала се в редица професионални сфери, Диана от години живее в Бургас, но е родена в София и с носталгия си спомня за шопската кухня.
Разядката няма нищо общо с истинския хайвер, но тъй като консистенцията й е по-скоро зърнеста, наподобява хайвера и се предполага, че затова е наречена така.
Приготвянето й е лесно, но вкусът е неповторим. Сервира се най-често намазана върху филия като закуска или предястие. Със сигурност ще стане любима рецепта за мнозина, тъй като не отнема много време за приготвяне, а в същото време се счита за едно от най-вкусните и популярни традиционни ястия от шопския регион.
Заповядайте да я опитате на 19 юли, петък, от 11 ч. в Етнокухнята в двора на Етнографския музей. Той се намира в центъра на Бургас на ул. „Славянска“ 69.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus