Великденските празници в „Стария Бургас“

12 Apr

Великденските празници в „Стария Бургас“На 16.04.2024 г. /вторник/, от 17:30 часа, в презентационната зала на Етнографския музей в Бургас на ул. „Славянска“ 69, Соня Кехлибарева – краевед, изследовател на историята на стария Бургас и автор на книги и публикации по тази тема, ще изнесе публична лекция, посветена на Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото.
Събитието се организира във връзка с реализацията на музейната образователна програма и осъществяването на амбицията ни, музея да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в различни области на знанието.
Соня Кехлибарева публикува в регионалния и национален периодичен печат статии за културни събития и литературни обзори. От 2009 год. се посвещава в проучването на лица и събития от историята на Бургас през миналия век. Има над 200 публикации по тези теми, отпечатани в периодичния печат и онлайн сайтове. Автор е на книгите „Ретро Бургас” и „Ретро Бургас 2”.
Входът за лекцията е безплатен.

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus