Бургаският музей спечели проект за ново издание по програма на Министерството на културата

  • Начало
  • Новини
  • Бургаският музей спечели проект за ново издание по програма на Министерството на културата
29 Aug

Бургаският музей спечели проект за ново издание по програма на Министерството на културата

Регионален исторически музей–Бургас спечели проект за издаване на том VIII на своите регулярни Известия, с които през тази година се отбелязват 110 години от началото на музейното дело в град Бургас. Грантът е на стойност 13 700 лв., като 25% от общата сума се съфинансира от Бургаския музей.
Изданието ще бъде двутомно, с общо 1000 страници, формат А4. Авторите са 39, сред които уредниците на музея, специалисти от университета в Ливърпул - Великобритания, университета в Кънектикът - САЩ, Центъра за подводна археология - Созопол, НАИМ – БАН, НИМ – София, Националния военноисторически музей, Държавен архив – Бургас, музеите в Несебър, Поморие, Приморско, Русе, Варна, Велико Търново, бургаски историци и мн. др.
Темата на двутомника е културното и природно наследство на Бургас и Южното Черноморие – археология, история, биоразнообразие и етнология.
В момента експертите на РИМ – Бургас извършват предпечата на изданието. Отпечатването се планира да се осъществи през ноември 2022 г.
Екипът на РИМ-Бургас изказва своята благодарност към оценяващата комисия за високата оценка, която е дадена на проекта за издаването на том VIII на своите Известия. Проектът е класиран на седмо място от общо шестнадесет спечелили проекта, кандидатстващи по тема „Събития, организирани от музеи и художествени галерии в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства“ по „Конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2022 г.“

Тагове:

Comments

comments powered by Disqus